درباره کنکور ریاضی
درباره کنکور ریاضی
یکی از سخت ترین آزمون های پیش رو داوطلبان کنکوری؛ کنکور سراسری ریاضی می باشد که در دو نوبت اردیبهشت و تیر ماه برگزار می شود.
کنکور ریاضی یک آزمون مهم و تعیین کننده برای داوطلبان رشته ریاضی می باشد که تاثیر قابل توجهی در آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان دارد. علاقه مندان به رشته های مهندسی و علوم پایه در این کنکور شرکت میکنند.
نکات مهم در ثبت نام کنکور ریاضی
متقاضیانی که علاقمند به ثبت نام کنکور ریاضی هستند بنا به دلخواه خود می توانند در دو نوبت آبان ماه و اسفند ماه جهت تکمیل فرم ثبت نام خود به صورت اینترنتی اقدام نمایند. البته این داوطلبان می توانند با توجه به میزان آمادگی خود در یکی از زمان های اعلام شده ثبت نام خود را انجام دهند که پیشنهاد می شود داوطلبان در هر دو آزمون ریاضی شرکت نموده تا با نحوه طراحی سوالات کنکور ریاضی بیشتر آشنا شوند.
برای ثبت نام کنکور سراسری ریاضی داوطلبان می بایست در مهلت تعیین شده به سایت ثبت نام کنکور سراسری به نشانی sanjesh.org مراجعه نموده و در صورت داشتن شرایط ثبت نام، اطلاعات و مدارک خواسته شده در فرم ثبت نام کنکور ریاضی را وارد و بارگذاری نمایند. همچنین، تمامی متقاضیان می توانند علاوه بر انتخاب یک گروه آزمایشی اصلی مانند کنکور ریاضی، یک یا دو رشته امتحانی فرعی مانند کنکور زبان و هنر را نیز در فرم ثبت نام خود انتخاب نمایند.
متقاضیان باید قبل از ثبت نام کنکور ریاضی از تمامی شرایط، مدارک و جزئیات لازم برای ثبت نام در کنکور سراسری مطلع شوند تا بتوانند با اطلاع از این موارد بدون معطلی و مشکلی در زمان مشخص شده نام نویسی خود را انجام دهند. بنابراین، تمامی شرایط عمومی و اختصاصی، ضوابط ثبت نام کنکور سراسری ریاضی مانند مدارک، سهمیه های موثر و مقررات نظام وظیفه و... در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری ارائه شده و می توانند با دانلود دفترچه از کلیه این مباحث ذکر شده آگاه شوند.
پس از اطلاع از کلیه شرایط ثبت نام کنکور سراسری ریاضی داوطلبان می توانند در صورت داشتن شرایط اعلام شده برای ثبت نام در این آزمون بزرگ اقدام نمایند که برای ثبت نام باید ابتدا هزینه کنکور ریاضی را جهت دریافت سریال ثبت نام کنکور سراسری پرداخت نموده و سپس با وارد نمودن کد 12 رقمی ثبت نام، نام نویسی خود را انجام دهند.
لازم به ذکر است که نتایج کنکور ریاضی از سوی سازمان سنجش اعلام خواهد شد و از میان این دو کنکور، تنها نتیجه ای که قابل قبول تر و دارای رتبه پایین تری می باشد جهت نتیجه نهایی داوطلب انتخاب می شود. پس متقاضیان می توانند با شرکت در هر دو کنکور ریاضی شانس قبولی خود را افزایش دهند.
تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ریاضی
طبق مصوبات جدید، سوابق تحصیلی (نمرات امتحانات نهایی) با تأثیر ۶۰ درصد قطعی در نتیجه نهایی کنکور مؤثر هستند. این سوابق شامل نمرات دروس عمومی و اختصاصی پایه های یازدهم و دوازدهم می شود.
دروس و ضرایب آنها در کنکور ریاضی
اولین مسیر برای گام برداشتن در این راه پر از چالش کسب اطلاعات در مورد دروس این رشته، ساختار درس ها و اهمیت هر درس در کنکور و ضرایب این درس ها است.
نحوه برگزاری آزمون کنکور سراسری ریاضی به این صورت است که سه دفترچه برای داوطلبان طراحی شده است که مطالب دفترچه اول مربوط به دورس ریاضیات، دفترچه دوم مربوط به فیزیک و دفترچه سوم شامل سوالات درس شیمی است.
نکته قابل توجه در مورد هر دفترچه مشخص بودن تعداد سوالات هر دفترچه و زمانی است که برای هر کدام در نظر گرفته شده است.
ضریب هر درس در این دفترچه ها متفاوت است و در مشخص کردن رتبه نهایی شما تاثیر گذار است.
تعداد سوالات و ضریب دروس کنکور رییاضی به شرح زیر است:
ریاضیات..... 40 سوال با زمان 70 دقیقه ..... ضریب 12
فیزیک..... 35 سوال با زمان 45 دقیقه ..... ضریب 9
شیمی ..... 30 سوال با زمان 30 دقیقه ..... ضریب 7
منابع پیشنهادی برای آمادگی در کنکور ریاضی
منابع کنکور ریاضی شامل کتاب های رسمی آموزش و پرورش در پایه دهم، یازدهم و دوازدهم است.
این منابع شامل:
ریاضیات:
ریاضی 1 (پایه دهم)
هندسه 1 (پایه دهم)
آمار و احتمال (پایه یازدهم)
هندسه 2 (پایه یازدهم)
حسابان 1 (پایه یازدهم)
حسابان 2 (پایه دوازدهم)
هندسه 3 (پایه دوازدهم) معکوس
ریاضیات گسسته (پایه دوازدهم)
فیزیک:
فیزیک 1 (پایه دهم)
فیزیک 2 (پایه یازدهم)
فیزیک 3 (پایه دوازدهم)
شیمی:
شیمی 1 (پایه دهم)
شیمی 2 (پایه یازدهم)
شیمی 3 (پایه دوازدهم)
میزان سختی سوالات در کنکور ریاضی
اکثر سوالات کنکور چه سوالات عمومی و چه سوالات تخصصی جنبه مفهومی دارند و مفهومی بودن سؤال به معنای دشوار بودن آن نیست.
بخش عمده سوالات کنکور در سطح متوسط طراحی می شوند و طراحان باید از این دستور العمل زیر برای طراحی سؤالات استفاده کنند.
۲۰% الی ۳۰% سوالات مطرح شده در آزمون سراسری تقریبا از پایین تری برخوردار هستند و می توان گفت تقریبا آسان هستند – ۴۰% الی ۶۰% سوالات در سطح متوسط طراحی می شوند – ۲۰% الی ۳۰% سوالات آزمون نیز دشوار خواهد بود که نیاز برنامه ریزی و تلاش بیشتری خواهید بود تا به این دسته از سوالات آزمون سراسری ریاضی پاسخ دهید.
برنامه ریزی برای کنکور ریاضی
مدیریت زمان:
روبرو شدن با تست های زمان دار می تواند استرس زا باشد، اما با مدیریت هوشمندانه زمان می توانید به نتایج مطلوب برسید، حتی اگر نتوانید به تمام سوالات پاسخ دهید. قبل از شروع تستزنی یا شرکت در آزمونهای تستی، زمانی را به برنامهریزی اختصاص دهید تا بتوانید از وقت خود به بهترین شکل استفاده کنید و عملکرد خود را به حداکثر برسانید.
تخمین مدت زمان مورد نیاز برای حل سوالات
زمان مورد نیاز برای هر سوال یا هر بخش از آزمون را تخمین بزنید. یک دقیقه به خود فرصت دهید تا آزمون را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید، سپس تصمیم بگیرید که برای هر بخش چقدر زمان میخواهید. برنامهی خود را بر اساس مدت زمانی که برای پاسخ به سؤالات نیاز است، تنظیم کنید.
فراموش نکنید که در پایان آزمون چند دقیقه به خود فرصت دهید تا پاسخهایتان را مرور کنید. برای تخمین زدن زمان مورد نیاز برای هر سوال تستی، میتوانید کل زمان را بر تعداد سؤالات تقسیم کنید.
بیش از زمانی که برای هر بخش از آزمون یا تستهای زماندار در نظر گرفتهاید، وقت صرف نکنید. ممکن است وسوسه شوید که چند دقیقه بیشتر برای حل آخرین مسئله بمانید، اما به خاطر داشته باشید که این کار ممکن است زمان شما را در بخشهای دیگر محدود کند. بهتر است اگر برای هر بخش 20 دقیقه برنامهریزی کردهاید، به محض اتمام این زمان، به بخش بعدی بروید. در صورت داشتن وقت اضافه در پایان آزمون یا تمام کردن یک بخش سریعتر از برنامه، میتوانید به بخشهای قبلی بازگردید و آنها را مرور کنید.
اگر احساس کردید از برنامه زمانی عقب هستید، تمرکز خود را روی سوالاتی بگذارید که به نظرتان پاسخ دادن به آنها برایتان آسانتر است و سریعتر میتوانید از آنها عبور کنید.
هنگام پاسخگویی به سوالات، علامتگذاری را به عنوان یک ابزار مفید به کار بگیرید. برای سوالاتی که به راحتی به آنها پاسخ میدهید، یک علامت تیک (✓) بگذارید تا بدانید این سوالات به اتمام رسیدهاند. سوالاتی که نیاز به زمان بیشتری دارند را با یک دایرهی توخالی (◯) مشخص کنید؛ این علامت به شما کمک میکند پس از اتمام سوالات سادهتر و در زمانبندی مشخص شده، به این سوالات برگردید.
در مورد سوالاتی که برای شما بسیار دشوار هستند یا اصلاً نمیدانید چگونه باید به آنها پاسخ دهید، یک علامت ضربدر (X) بگذارید تا هنگام مرور در وقتهای اضافی، روی آنها وقت نگذارید و تمرکزتان را به سوالات دیگری معطوف کنید. این روش به شما کمک میکند که زمان خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید و بازدهی بیشتری داشته باشید.
خرید کتابهای دست دوم کمک درسی و کنکوری
__________________________________________________________________________________________________
مطالب پیشنهادی:

